Израстване със или без социални мрежи – Канал 4, S2E14 CritiCast

В този епизод „Канал 4“ е в колаборация с Георги и Борислав от „Три мазета“, a Вики е водещ на епизода.

Отдавна сме свикнали с присъствието на социалните мрежи в живота ни. Колко често обаче се замисляме за тяхната тяхната роля в развитието ни? Не стават ли все по-важни за нас с времето? А дали някъде по пътя не сме загубили основния фактор – социалния, преследвайки лайкове и хонорари?

Вики, Георги и Борислав споделят кога за пръв път са се сблъскали със социалните мрежи, какво ги е впечатлило и „закачило“ да ги използват във времето. Припомнят си и „ерата“ на компютърните клубове, winamp, mIRC, vbox7 и ask.fm.
Разсъждават дали се възползваме от позитивите на социалните мрежи, или вече сме се превърнали в роби, които скролват до безкрай.

А ти какво мислиш?

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: