Чуй с „Виж!“ – Разговор с Камелия Величкова от списание „Виж!“ – Канал 4, епиозод 36, CultiCast

В днешния епизод на Culticast Роберта продължава поредицата от срещи с любими издания за градска култура и изкуство. Този път на гости ни е Камелия Величкова – създател, издател и редактор на списание „Виж!“, както и лицето, отговорно за разпознаваемата графична идентичност на списанието.

Случайно или не, гостуването ѝ се случва малко преди да изпратим 2022-а – годината, в която месечното издание отбеляза десетия си рожден ден. Как обаче се ражда идеята за „Виж!“ и как се променя концепцията и формата на изданието през десетте години от неговото съществуване? Трудно ли е да поддържаш жив един „бавен“ медиен проект за култура и как екипът на „Виж!“ избира темите на броевете си?

За всичко това Чуй!-те в следващия епизод на Culticast!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: