Мрежа от приятели

Младите хора имат нужда от адекватна информация, поднесена на разбираем език, за всичко онова, което зависи от тях, за да живеят в нормална държава, подредено общество и да споделят ценности, характерни за настоящето, а не за миналото.

В този сезон на Канал 4 създаваме мрежа от подкасти, които в някаква степен подкрепят и нашите усилия за насърчаване на активното гражданско участие и критичното мислене.

С подкрепата на Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg) `членовете на мрежата ще получат достъп до програма за изграждане на капацитет в областта на създаването на аудио и видео съдържание за подкасти.

Кои подкасти се присъединиха към нас?

Подкаст "Социалът говори"

Социалът говори е подкаст на Фондация КОНКОРДИЯ България. Продължаваме да търсим отговори и решения по социални теми като обсъждаме казуси и въпроси с хора от уязвими групи на нашето общество, експерти и представители на държавната администрация. Водещ на подкаста е Зорница Симеонова, комуникационен експерт и разказвач на истории във Фондация КОНКОРДИЯ България.
Заедно можем да стигнем до правилните решения!

Подкаст "3 мазета"

Три мазета е подкаст обсъждащ многото разцветки на популярната култура. Темите на обсъждане варират от модерни сериали на някоя гигантска стрийминг платформа до уестърни снимани преди 50 години, до полупрофесионален обзор на видео игри и бурното течение на музиката преди, и сега. Дискусиите на такива масивни и модерни теми се случват ежеседмично с изключение на епизодите, в които някой по-интересен от водещите човек присъства.
Мазето на всеки българин крие всякакви благи вкусотии и питива, а в нашите се крият мнения и слова!

Подкаст "Градски детектив"

"Градски детектив" е документален подкаст за градски истории - архитектура, културна история, митове и легенди, създаден от Ана Благова, Яна Пункина и Радослав Чичев. Третият сезон започва на 30 март и ще продължи с осем епизода до месец ноември.
Новият сезон, както и предните 9 епизода са по проект, финансиран от програма "Култура" на Столична община, а първите шест - с подкрепата на културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС и Национален фонд култура. Тях също ги има и на английски език.

Подкаст "Прилично поведение"

„Прилично поведение“ е подкаст без етикети с водещи Коста Каракашян и Симеон Тодоров, в който си говорим за култура, идентичност и възпитание.

Четене му е майката

Подкаст за удоволствието от четенето и забележителния път до него - вълнуващ, трансформиращ, понякога абсолютно банален, понякога интересен и все по-често раздвоен между аналоговото и дигиталното. Говорим си за литература, поезия, писано слово и четене като лични пътешествия и общественозначими събития. По следите на тази вълшебна връзка към нас се присъединяват други читатели, други намирачи, които правят разговора още по-вкусен. Водещите Виолета и Михаил години наред са работили в рекламни агенции, но обичат да четат от доста преди това.: https://chetenemuemaikata.simplecast.com/

Доброкаст

Инициативата на Си Ви Ес - България ДОБРОкаст стартира в рамките на кампанията „От нас зависи“ на „Равни БГ“. В ДОБРОкаст можете да се насладите на историите на малки и големи, опитни и не чак толкова опитни доброволци.
Идеята за първия подкаст за доброволчество в страната е вдъхновена от желанието да се представи човешкото лице на доброволчеството. Ние в Си Ви Ес - България сме водени от убеждението, че доброто е заразно и е навсякъде около нас. От там е и изборът на името - ДОБРОкаст. Като създатели на подкаста, си поставяме за цел да каним в ефира си различни гости, които да споделят своята лична доброволческа история, изпълнена с приключенски дух, споделеност и вяра в Доброто.