Мрежа от приятели

Младите хора имат нужда от адекватна информация, поднесена на разбираем език, за всичко онова, което зависи от тях, за да живеят в нормална държава, подредено общество и да споделят ценности, характерни за настоящето, а не за миналото.

В този сезон на Канал 4 създаваме мрежа от подкасти, които в някаква степен подкрепят и нашите усилия за насърчаване на активното гражданско участие и критичното мислене.

С подкрепата на Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg) `членовете на мрежата ще получат достъп до програма за изграждане на капацитет в областта на създаването на аудио и видео съдържание за подкасти.

Кои подкасти се присъединиха към нас?

Подкаст "Социалът говори"

Социалът говори е подкаст на Фондация КОНКОРДИЯ България. Продължаваме да търсим отговори и решения по социални теми като обсъждаме казуси и въпроси с хора от уязвими групи на нашето общество, експерти и представители на държавната администрация. Водещ на подкаста е Зорница Симеонова, комуникационен експерт и разказвач на истории във Фондация КОНКОРДИЯ България.
Заедно можем да стигнем до правилните решения!

Подкаст "3 мазета"

Три мазета е подкаст обсъждащ многото разцветки на популярната култура. Темите на обсъждане варират от модерни сериали на някоя гигантска стрийминг платформа до уестърни снимани преди 50 години, до полупрофесионален обзор на видео игри и бурното течение на музиката преди, и сега. Дискусиите на такива масивни и модерни теми се случват ежеседмично с изключение на епизодите, в които някой по-интересен от водещите човек присъства.
Мазето на всеки българин крие всякакви благи вкусотии и питива, а в нашите се крият мнения и слова!

Подкаст "Светофар"

Младежкият подкаст “Светофар” представя успешните истории от българското общество, с цел да помогнат за вашия старт или личностно развитие.

Подкаст "По пътя на успеха"

Как успяват младите хора в България? От какво зависи успехът им? Какво е в основата на тяхната мотивация? Какви са принципите, които ги правят успешни? Какво изобщо е успехът?
Точно това се питаме и ние! Живеем в ерата на информацията и е много лесно да си пуснем видео в YouTube и да чуем какви принципи помагат на хората да успяват извън границите на нашата родина.
Ние обаче вярваме, че контекста е от значение! Това, което търсим в подкаст „По Пътя на Успеха“ са принципите, които са в основата на успеха в България. Сайт: https://roadtosuccess.bg/
Инстаграм: https://www.instagram.com/roadtosuccessbg/
Ютюб: https://www.youtube.com/channel/UCE3xG7KyimvvqHEYgbJ_8sw

Подкаст "Прилично поведение"

„Прилично поведение“ е подкаст без етикети с водещи Коста Каракашян и Симеон Тодоров, в който си говорим за култура, идентичност и възпитание.

90's kids podcast

Всичко започна със спонтанното хрумване да създадем подкаст за нас, младите, в който да обсъждаме теми, които ни вълнуват. Така се роди 90's Kids Podcast - събирателно място за всяко мнение, впечатление и идея на “децата на 90-те”. Безпрецентното разнообразие от теми и гости е предпоставка за откриването на епизод, подходящ за всеки повод. От време на време има и готини шегички. YouTube: https://www.youtube.com/c/90sKidsPodcast Instagram: https://www.instagram.com/90s_kids_podcast/

Доброкаст

Инициативата на Си Ви Ес - България ДОБРОкаст стартира в рамките на кампанията „От нас зависи“ на „Равни БГ“. В ДОБРОкаст можете да се насладите на историите на малки и големи, опитни и не чак толкова опитни доброволци.
Идеята за първия подкаст за доброволчество в страната е вдъхновена от желанието да се представи човешкото лице на доброволчеството. Ние в Си Ви Ес - България сме водени от убеждението, че доброто е заразно и е навсякъде около нас. От там е и изборът на името - ДОБРОкаст. Като създатели на подкаста, си поставяме за цел да каним в ефира си различни гости, които да споделят своята лична доброволческа история, изпълнена с приключенски дух, споделеност и вяра в Доброто.