Екип

ЗАЕДНО СЪЗДАВАМЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ МЛАДЕЖКИ ПОДКАСТИ В БЪЛГАРИЯ!

Николай Гечев

Николай Гечев е родом от Пловдив. В момента изучава Финанси в Нов Български Университет. Алумни e на предприемаческа програма на Junior Achievement и е завършил Финансова Академия на IBM.

Интересува се от философия, икономика и политика. Според него всичко се свежда до фундаментални вярвания за функционирането на света, от които хората извеждат мненията си за всичко повърхностно.

За него непрекъснатото задаване на важни въпроси, стремежът към придобиване на нови знания и умения, както и активната употреба на критична мисъл са есенциални ценности."

Включва се в екипа в първи сезон на Канал 4

Асен Наков

Асен Наков има различни интереси, всеки един от които е възникнал в стремежа му да се усъвършенства и да бъде по-пълноценен човек. Интересува се от изучаването на нови езици, от проблемите с опазването на околната среда и от политическите и икономически трендове по света. Стреми се винаги да бъде наясно с това, което се случва около него, да е запознат с новините от България и света и да взима активно участие, да подобрява и да допринася към колективите, към които принадлежи.

Студент е в Нов български университет със специалност „Управление на бизнеса и предприемачество“ и е заместник председател на Студентски съвет.

Включва се в екипа в Сезон 1 на Канал 4

Ана Вълева

По професия Ана е специалист Подбор на кадри в ИТ сектора, по образование - ПР специалист, а за свое призвание смята опазването на природата, кариерното ориентиране и обогатяването в културен план на младото поколение.

Била е активист в БМЧК близо 3 години, както и доброволец на София Филм Фест. Преминала е обучение към Програма "Достъп до Информация", както и други на теми като "Управление на времето", "Управление на конфликти на работното място" и "Емоционална интелигентност".

Позитивизмът, любовта към хората и природата и любовта към книгите са определящи за нея. В свободното й време ще я намерите или на някоя екопътека, в някои градски парк (за предпочитане с удобни пейки за четене) или в стремеж към победа в бордови игри с приятели

Ана е част от екипа още от Сезон 1 на Канал 4

Виктория Костова

Виктория Костова има опит в областта на културата, по-конретно в нишата на организация и координация на събития, както и в работата с хора, принадлежащи към различни социални групи. Работила е за ОСАИК „36 МАЙМУНИ" като асистент - културен мениджър, за One Dance Week на позиции „Логистичен и продукционен оператор" и „Мендижър рекламни партньорства", както и за други проекти, управлявани от Фондация „ЕДНО за култура и изкуства" (тя е и тур мениджър на съвременната танцова компания Gaya Dance Company (CAGED). Работила е за неправителствени организации в областта на екологията, предприемачеството и младежката работа. Помага на „Пространство за учене - Пътеки" със създаване на проекти. Има практики към Център за култура и дебат „Червената къща“, „Гьоте институт - София" и „Кинематограф".

В момента учи „Журналистика" в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и подпомага проекти на независими театрални практици.

Вики е част от екипа от Сезон 1 на Канал 4

Юлиана Динева

Юлиана е хуманитарист, който обича да разглежда феномените в света през перспективата на социо-хуманитарните науки, като прави връзки помежду им и изхожда от разбирането, че всяко знание идва от един източник и паралелите между стереометрията, философията и дори битовите човешки взаимоотношения, базирани на психологически модели, са изключително ясни. Харесва да говори сложно и по много О_о и да се въобразява на експерт навсякъде по всяко време, докато пелтечи в екзалтация. Тя е бивш доброволец към КЛУБ С.У.П.Е.Р. {част от организациите Y-PEER България и PETRI-София и партньор на БАСП и Loveguide}, в който една година обучава връстници по сексуално и здравно образование. Тя има задълбочен интерес към древната българска история, особено към онази, изтрита от учебниците и паметта ни.

Юлиана е част от Канал 4 от Сезон 1

Ивета Ангелова

Ивета Ангелова е от Варна, но учи и работи в София. Учи журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В професионален план е медиен анализатор във водеща агенция за медиен мониторинг и анализ в Югоизточна Европа. Дълги години тренира различни видове спорт, но отскоро това е предимно хоби. Мечтае да посети далечни народи, да проучи чужди култури и да слуша различни езици.

Голямата й страст са книгите. Получавала е няколко национални отличия за творческо писане, като мечтае някой ден да издаде книга, която да бъде високо оценена. Активен член е към неправителствена организация, чийто приоритет е развитието на образователната система в България. Вярва, че младите хора могат да бъдат двигател към промяната.

Иви е в Канал 4 от Сезон 1

Чавдар Островски

Чавдар Островски е от София. Голямата му любов е театърът, на който е дал близо 9 години от живота си. Завършил е културология в Софийски университет. Голям фен е на историята, но по-скоро на отделни етапи от нея, на които дължим съвременния свят, който познаваме днес. Извън сериозната и дълбоко културно-философска част от живота си, се озовава в сферата на комуникациите. Прясно завършил семестриално "Връзки с обществеността", пак в Софийски университет, но този път магистър.

С комуникации се занимава и професионално. Харесва работата си, защото определено го предизвиква да излиза от зоната си на комфорт, а ежедневните предизвикателства поддържат нивото на адреналин потоянно. Основното му хоби е пътуването. Изключителен фен е на Южна Европа и Средиземноморието, а плановете му са да стигне и до Южна Америка.

Чочо е в Канал 4 от Сезон 1

Роберта Колева

Роберта е на 22 години от София. В момента е последна година студент в БП „Антропология“ в НБУ с втора специалност „Психология“. Първата ѝ голяма любов е науката за човека и неговата култура, а втората включва писането, киното, музиката и литературата. Съчетава академичните си интереси в сферата на антропологията с работата като журналист в културния отдел на в-к „Монитор“, където от края на 2020 г. отговаря за музикалната страница.

От малка пише поезия, а професионалният ѝ път в медийната сфера започва още в гимназията, когато е стажант-редактор в списание „BBC Знание“. Автор е на стихотворения, публикувани в сайта и първата антология на литературен клуб „Отвъд кориците“, както и на личен блог.

Писала е статии в сферата на културния живот, историята и психологията в Tribune.bg, където завежда една от любимите си рубрики - „София през вековете“. Занимава се с превод, редакция и корекция на текстове.

Бети е в Канал 4 от Сезон 2

Виктория Табакова

Виктория (Киви) работи като Координатор младежка ангажираност към WWF България. За добро или за лошо е от онези хора, които взимат работата си присърце и се идентифицират до голяма степен с нея. На 23 е и се причислява към ентусиазираните млади хора, с които ежедневно работи. За тях любовта към природата е основна движеща сила и те искат да създадат позитивна промяна

Завършила е ПР и Реклама в Лондон. Комуникациите и поведенческата психология са ѝ интересни заради тяхната широка приложимост.

Проявява свръх-ентусиазъм в кухнята, обича да готви и да хапва. Обича да пътува. Обича хубави разговори и смешни истории. Привърженик е на тезата, че смехът е здраве и смята, че хората трябва да си позволяваме повече усмивки на ден. Дори и за сериозните неща.

Киви е част от Канал 4 от Сезон 2


Създател

Любомира Атанасова

Любомира (Буба) учи българистика и история в НБУ. Интересува се от езикознание, философия, история и литература, но е изключително любопитна и проявява неподправен интерес към всичко, с което Канал 4 се занимава. Постоянно слуша музика и обожава да обсъжда книги, филми и сериали. Обича да задава въпроси и да търси връзката между настоящето и миналото (защото смята, че винаги има такава).

Прекарва свободното си време в четене на книги (основно хорър, фентъзи и научна фантастика), писане на разкази и обогатяване на знанията си.

Тя е непоправим оптимист и винаги мисли, че хубавото тепърва предстои.

Буба е част от Канал 4 от Сезон 2

Георги Стайков

Георги е на 27, но се стреми да поддържа менталната си възраст на детско равнище, защото упорито отказва да спре да създава и участва в приключения. Минава през две специалности в СУ – Японистика и Класическа филология. Не ги завършва, но се озовава в АУБГ и се дипломира през 2021 с двоен бакалавър по Журналистика и Литература.

Печелил е няколко конкурса за кратки разкази и есета. Обича да пише и е щастлив, когато думите се нареждат „правилно“ и изпод пръстите му се появяват истории. Вълнува се от състоянието на медийната среда в страната и иска да допринесе за подобряването на казуса с прословутото 112-o място. В последната си година в университета създава в-ка Media Under Siege, в който разговаря с известни български журналисти, експерти по медийно право и международни професионалисти. В свободното си време чете, отдава се на (не)очаквано дълги гейминг сесии и често пропуска стрелби в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Георги е част от Канал 4 от Сезон 2

Ния Мишонова

Ния Мишонова е на 22г., родом от София.
Завършила е Първа английска езикова гимназия. В момента следва медицина, защото е обещала на Бате Енчо в национален ефир, когато е била на 3. Към университета се носи с валсова стъпка, тъй като пет години е била част от танцовия състав, откриващ ежегодния Виенски бал. През 2017г. е била глава на българската делегация на международната сесия на МЕП (Модел Европейски парламент) в Хелзинки, Финландия.
Интересът ѝ към историята и политиката се е зародил още в гимназията. Ето защо е станала асоцииран член към немска фондация, занимаваща се основно с политически теми, което според нея обогатява познанията ѝ в сферата.
Обича да пътува, което вероятно е и причината да стане сертифициран екскурзовод.
.

Ния е част от Канал 4 от Сезон 2

Александър Милчев

Появил се през 95-та в бяло-сива София, Александър Милчев до ден-днешен се опитва да открие причинно-следствената връзка от това събитие. Учил за две години в НАТФИЗ, впоследствие завършва кинорежисура във Фалмут, Великобритания. Театърът и киното са изкуства, на които отделя повече от себе си, но музиката и фотографията също го привличат. Бил е член на младежко жури на София Филм Фест, писал е за късо кино в КИНЕМАТОГРАФ.БГ, старае се да не забрави как се свири на пиано и често се кани да се върне към фехтовката, на която е отделил шест години. Подозира, че на човек повече му отива да бъде атлет, артист и философ, а не машина, компютър, инструмент. Вярва в силата на качествената комуникация, но усеща колко трудно се постига тя. Част е от Канал 4, именно защото иска да се развива чрез тази общочовешка необходимост - диалога.

Александър е част от Канал 4 от Сезон 2

Михаил Петров

Михаил Петров е на крехките 20 години. Роден е в град Сливен, но в момента учи в столицата - като студент по журналистика в Софийски университет. Някои от нещата, които харесва са:
киното, музиката, литературата, приключенията и хората със свободен дух.

Някои от нещата, които не харесва са:

дезинформацията, пасивността и липсата на критична мисъл.

Счита себе си за социално осъзната личност с интерес в международните отношения и културата. В заетото си време чете, комуникира и се образова, а в свободното - пише, пътува и се вдъхновява.

Мишо е част от Сезон 1 на Канал 4

Деница Димитрова

Деница Димитрова завършва Връзки с обществеността в Софийски университет. Още по време на обучението си има късмета и възможността да работи 2 години на длъжността PR в Театър Българска Армия. По време на работата си създава и менажира събития и кампанията „Дари книга, ела на театър“. В рамките на 2 издания са събрани над 7 000 тома за редица читалища, деца в неравностойно положение, две детски болнични отделения, едно училище.

Преди 5 години е поканена да бъде един от съоснователите, към днешна дата автор и редактор, на LoveTheater.bg Това е първият сайт в България, посветен изцяло на театъра и с екип, който извършва дейността си доброволчески.

Има 7 години актьорски опит в различни театрални студии и е доброволец към Международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански". Деница се интересува от живопис, театър, социално предприемачество и всестранни форми на любов. Продължава да търси своето истинско призвание.

Дени е част от Сезон 1 на Канал 4

Аделина Василева

Аделина Василева е на 19 години от град Пловдив. Вдъхновява се от изкуството във всичките му форми, но най-голямата й страст са танците, с които се е занимавала близо пет години.

Обича да пътува, да опознава чужди култури и да се запознава с нови хора, за което й помага другата й страст - изучаването на чужди езици.

Мечтата й е да се развива в сферата на медиите и комуникациите. Става част от екипа на КАНАЛ 4, защото смята, че тя и връстниците й се нуждаят от пространство, в което да се поставят теми, които вълуват новото поколение .

Ади е част от Сезон 1 на Канал 4