За проекта

Канал 4 е проект, който Фондация "Четиридесет и две" стартира през септември 2019 г. с финансовата подкрепа на Фонд Активни Граждани (www.activecitizensfund.bg) и цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Какво ще се случва?

В рамките на 24 месеца екипът ни ще подготви и направи подбор на 10 млади и мотивирани личности (18 - 30 г.), с които впоследствие ще работим за създаването на подкаст и влог платформа. Идеята е да се създаде и развие младежки аудио и видео онлайн канал, който да е насочен към провокиране на размисъл и стимулиране на развитието на уменията за критично мислене сред младежите. Ще комбинираме подходи, вече използвани от влогъри и подкаст-автори, както и журналисти с опит в работата с млади хора.

Участниците ще преминат през серия от обучения и срещи с подкастъри, влогъри, личности със страхотен потенциал и много опит. А, за да сме сигурни, че всичко се случва по най-мотивиращия и подходящ начин, сме създали и екип от ментори-експерти, които ще подкрепят нашите участници до утвърждаването на Канал 4.

Как ще се подбират темите на подкаст епизодите и влоговете?

Участващите младежи в екипа ще имат свободата сами да предлагат теми за епизодите. При разработването им те ще получат пълната ни техническа и менторска подкрепа, както и свободата да работят и предадат своята гледна точка. Така ще имаме един изграден онлайн канал с максимално разнообразно съдържание и публикуван по един епизод всяка седмица до края на проекта.

Дейности offline

Нашите автори ще могат да бъдат срещнати и на живо по време на редица събития, които са включени в проекта, най-голямото от които ще бъде един малък Форум КЛЮЧ - събитие за споделяне на опит, емоции и мотивация.