Канал 4 – Епизод 2: За свободата и медиите

В новия епизод на Канал 4 си говорим за свободата на медиите. Как да търсим качествената информация и защо е важно да да внимаваме какво четем. 

Водещи на епизода са Чочо и Мишо, а техен специален гост е Илия Вълков, който е член на УС на Асоциация на европейските журналисти, работил в най-различни медии, а в момента е преподавател в УНСС и политически анализатор в сайта Club Z. С него си поговорихме за мисията на медиите и успешната рецепта за качествена журналистика. Как да правим информиран избор, ще минем през социалните мрежи, финансирането на медиите и какво се случва в българската реалност.

Монтажът направиха Асен Наков и Чавдар Островски от екипа на Канал 4 и Александър Куманов от Фондация 42.  Джинглите в този епизод бяха записани със съдействието на Милена Чакандракова от радио Катра ФМ.

Този подкаст се реализира в рамките на проект „Канал 4“, финансиран от Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg)., с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.  „Канал 4“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.