Канал 4 – Епизод 8: В като вагина – сексуално образование и овластяване на жените

Водещ на този епизод е Вики от екипа на Канал 4, а на гости са ни Рая и Светла.

Говорим си за всичко, което е около създаването на книгата „В като вагина“, около която наскоро се разгоря сериозна полемика в медиите. Опитваме се да дадем информация за това накъде води книгата и дали става дума за различността, или нормалността.

Засягаме темата за дарителската кампания, която авторите са реализирали успешно в платформата www.indiegogo.com, като и какво е важното, за да спечелим доверието на дарителите и да наберем полулярност – от grass rout инициатива, до готов продукт. Имаме и няколко трика, които авторите споделят за създаването на общност и смисъл.

Разбира се, поради спецификата на дискусията около книгата в последните месеци, засягаме и темата за потребността от нея и контекста, в който тя е създадена, към кого е ориентирана и помага ли, за какво и как.

Голяма част от текстовете в нея са преводни или авторски, базиращи се на научни и потвърдени проучвания (на официалните сайтове на министерствата на здравеопазването в САЩ и Великобритания), замесени са и компании/ младежки организации и други, опериращи в сферата на гинекологията и ангажиращи сериозен експертен ресурс. Но как това се съпоставя с отношението на хората и полемиката в обществото, как се вписват теми като съзряването, като домашното насилие и страхът в тази дискусия и доколко това може да се промени – ще чуете повече в записа.

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Монтажът направи Александър Куманов от Фондация 42.  Джинглите в този епизод бяха записани със съдействието на Милена Чакандракова от радио Катра ФМ.

Този подкаст се реализира в рамките на проект „Канал 4“, финансиран от Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg)., с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.  „Канал 4“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: