Канал 4 Епизод 40 – Какво е да си млад учител в България?

В този епизод Чочо ни среща с Ивелина Пиралкова – Журналист по професия, учител по призвание, тик-токър и писател, създател на собствен образователен център.

Ще чуете разказ за първата й година в училище, сблъсъкът с реалността и най-вече с родителите. Ще разберете защо тя е препочела да бъде учител, пред това да работи като журналист, какво я мотивира и кое е било най-трудно, ще става дума и за методите на работа и най-вече за използването на новите социални мрежи в образованието – все пак, Ивелина има собствен профил в Тик-Ток с хиляди последователи (The crazy teacher). Но най-вече ще говорим за трудности, за подлост, за подкрепа и много стрес.

Ето няколко цитата:

„Ако бях журналист, това щеше да изкара от мен най-негативното, докато бидейки учител, това изкара най-позитивноте страни“

“ Реших да остана, но и да не стана като другите, да се предам“

“ Съвременните деца, нито са глупави, нито тъпи, нито телефонистчета, а имат много на какво да ни научат“

“ Учителят трябва да възпитава в децата ценности, едва след това знания“

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Епизодът е записан по идея на Ана Вълева и Чавдар Островски.

Монтажът направи Александър Куманов от Фондация 42.  Джинглите в този епизод бяха записани със съдействието на Милена Чакандракова от радио Катра ФМ.

Този подкаст се реализира в рамките на проект „Канал 4“, финансиран от Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg)., с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.  „Канал 4“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: