Съвременна литература и възможности за млади писатели. Канал 4 S2E24 CultiCast

В днешния епизод на Culticast Вики ни среща с Виолета Радкова – писател, преводач и директор на фондация „Елизабет Костова“.

От разговора им ще разберете повече за професионалния път на Виолета, за съвместния ѝ подкаст с Михаил Минчев „Четене му е майката“ и за дейността на фондацията, свързана с популяризирането на съвременна българска литература зад граница.

Виолета разказва още за любовта си към литературата и писането; споделя какво е нужно, за да може човек да се включи в международни литературен диалог, и за важността писателите да следят тенденциите на родното и международното литературно поле.

Не пропускайте да гледате целия епизод!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: