Дигитални умения за деца с Logiscool. Канал 4 S2E25 ActiCast

Гост на Ники в рубриката Acticast е Николай Цонев. Той е съосновател на Logiscool – школи по програмиране и други дигитални умения на базата на игри и занимания за деца и младежи на възраст между 6 и 18-годишни.

Николай споделя, че всеки от нас трябва да даде нещо обратно на обществото, което го е изградило. Това е и в основата на активното гражданство. Logiscool е неговият принос.

Важно е да научим децата си да работят в един технологичен свят. Прекалената дигитализация е нож с две остриета и е нужно да бъдем подготвени и за евентуални негативи. Отговорността е обща.

Чуйте повече от разговора между Ники и Ники.

Чуйте повече в епизод 21!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: