Живот на един дъх – Канал 4, ВдъхновеНия, еп. 4

Вижте видеото тук:

Слушайте ни тук:

В новия епизод на рубриката „ВдъхновеНия” Ния ви среща с Мария Йорданова, която успява да превърне мечтата си в една необичайна и интригуваща професия.

Мария завършва специалност „Европеистика” и работи като бизнес консултант. В свободното си време обича да спортува, а по време на пандемията се пробужда една нейна стара мечта – свободното гмуркане. Не след дълго Мария поставя национален рекорд в една от дисциплините му, а отскоро е и инструктор в единствената академия за русалки в България.

Двете с Ния ще си поговорят за това:

  • как едно хоби води до национален рекорд;
  • кое е горивото на успеха – вдъхновението или амбицията;
  • какви са референтните стойности на страха – доколко ни помага и доколко ни пречи (не само в спорта, но и в живота);
  • какво се случва в Академията за русалки и кой може да се запише;
  • какво е общото между вдишването и вдъхновението.

Ако искате да разберете повече за опита на Мария със свободното гмуркане и живота с опашка на русалка, можете да последвате страницата ѝ във Facebook: https://www.facebook.com/maria.freedives.

Не пропускайте да чуете целия епизод!
Този епизод е от поредица в „Канал 4“, която е съфинансирана от Ервопейския съюз по програма „Европейски корпус за солидарност“.

Повече за възможностите за доброволчество в ЕС – https://europeansolidaritycorps.bg/.

Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Европейската комисия или програма Европейски корпус за солидарност.