Канал 4 – Епизод 26: Колко сме равни и колко сме толерантни?

В този епизод Асен и Ники от екипа на Канал 4 говорят с Шакила Бизимана, която е много активна в социалните мрежи и свободно говори за теми като религия, равенство между половете, толерантност и др. Шакила е от Бурунди – малка държава в Централна Африка, мюсюлманка е и е може би най-правилният човек, с когото може да погледнем как изглежда обществото ни отвън. И не само обществото – ще чуете и за това какво имаме тук, което даже не забелязваме, че е ценно и важно.

Шакила е вече три години в България и учи маркетинг в НБУ. Интервюто е на български и е направо страхотно, че тя прояви смелост да го направим така.

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Монтажът направи Александър Куманов от Фондация 42.  Джинглите в този епизод бяха записани със съдействието на Милена Чакандракова от радио Катра ФМ.

Този подкаст се реализира в рамките на проект „Канал 4“, финансиран от Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg)., с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.  „Канал 4“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: