Канал 4 – Епизод 31: Експлодираща туршия, физика, математика и YouTube

Това е един епизод, в който Асен ни среща с двама влогъри и търсим отговор на въпроса „Как се прави YouTube канал за наука“. Чудим се дали има стойност в това науката да бъде популярна в Ютюб, истината интересна ли е, или ни е по-лесно просто да цъкаме върху простите неща като картинки с манджи и дрешки в Инстаграм. Говорим за това как е било възможно преди хиляди години египтяните да са строили пирамиди, а днес ние да си мислим, че е било невъзможно и са намесени извънземни, че земята е плоска и какви ли не още щуротии. И разбира се, освен всичко друго става дума и за експлодиращи бидони с туршия, малко физика, доста математика и разни неща за YouTube.

Вижте видеоканалите на двамата ни гости:

Ралица Матеманекенката – https://www.youtube.com/channel/UCb6w2hJDZgiDVPuaMFN-YQA
Цанимир КуантумАстронавт – https://www.youtube.com/c/QuantumAstronavt

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Монтажът направи Александър Куманов от Фондация 42.  Джинглите в този епизод бяха записани със съдействието на Милена Чакандракова от радио Катра ФМ.

Този подкаст се реализира в рамките на проект „Канал 4“, финансиран от Фонд Активни граждани България (www.activecitizensfund.bg)., с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.  „Канал 4“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: