Има ли смисъл от наградите „Оскар“? Канал 4 S2E07 CultiCast

В седми епизод водещ е Алекс, а негов гост е Борислав Михайлов от подкаста „Три мазета“ („Един български подкаст за поп култура, филми, игри и всякакви други глупости“). Разговорът е фокусиран върху наградите „Оскар“. Алекс и Боби разсъждават върху смисъла на церемонията и правят паралели с различните филмови фестивали по света.

На преден план излизат няколко въпроса:
•Какъв е ефектът от това да гледаш един и същ филм няколко пъти?
•Трябва ли да има субтитри? В крайна сметка филмите за гледане ли са, или за четене?
•Тазгодишната церемония по връчването на оскарите беше ли зрелище? И ако да – то режисирано с цел вдигане на рейтинга или автентично?
•Наградите „Оскар“ отживелица ли са?

И ако тези въпроси не са ви провокирали, то със сигурност ще успеете да си харесате някое от предложенията за филм, който да си пуснете в събота вечер.

✅Чуйте повече неща от „Три мазета“ тук: https://www.facebook.com/trimazeta/
Приятно слушане 🙂

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: