Родителски кооперативи: решението на проблема с детските градини? Канал 4 S2E08 ActiCast

В осми епизод гост на Ники и Жоро от Acticast е Петя Гиева.

Петя е съосновател на Кооперативна Академия, която цели да осигури поощряваща любопитството и въображението обстановка за деца. Академията си е поставила и задачата да създаде общност от учители, родители и деца – „едно голяма семейство от семейства“.

Петя подкрепя алтернативното образование, води курсове и квалификации за учители по методите на Reggio Inspired, Nature Pedagogics, Play Therapy и Hands-on Experience. Тя експериментира с холистична методика за работа с деца, основана на връзката с природата, сuentos – приказки и лечебни истории, и естественото изкуство. Петя се увлича по експресивна групова терапия, поезия, йога, съвременно изкуство, стара фотография и малки родопски селца.

Част от темите, които тримата обсъждат в епизода, са:

  • що е то родителски кооператив;
  • с какво е по-добър един родителски кооператив от държавни/частни детски градини;
  • как реагират децата в тази различна среда;
  • кооперация vs индивидуализъм.

Повече подробности за Кооперативна Академия може да намерите в техния сайт: http://koopacademy.com/academia/

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: