Arc Academy и българската гейминдустрия (колаборация с 3 мазета) Канал 4 S2E16 CultiCast

Днешният епизод на Culticast е колаборация между Вики от „Канал 4“ и Боби от „Три мазета“. Техни гости са Виктория Събчева от отдел „Маркетинг“ в Арк Академи и Ивайло Коралски – гейм дизайнер и основател на независимо студио за игри.

В днешния епизод засягаме една изключително интересна тема, на която може би не се обръща достатъчно внимание – гейминга. Ще надникнем зад интерфейса и всичко, което е познато на геймъра, за да открием колко много неща са нужни за разработването на една игра. Ще стане въпрос и за гейминг индустрията в България и какво не ни достига в световен план. Ще потърсим и отговор на въпроса защо в тази индустрия няма стажантски позиции. Чуйте повече в епизода!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: