Активизъм по време на война. Канал 4 S2E17 ActiCast

В днешния епизод на Acticast гост на Ники е Андрей Войников – професионален водещ и организатор на различни събития и активен доброволец в ситуационния център „Отворени врати“.

„Отворени врати“ стартира на 3 март тази година и предлага хуманитарна, психологическа и юридическа помощ на над 10 хил. украински бежанци, от които 45% са деца. Центърът организира курсове по български език и е разпределил вече близо 75 тона хуманитарна помощ, получена от над 12 хил. дарители от цялата страна. Това е истински пример какво могат да постигнат малко на брой хора, обединени от важна за тях кауза.

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: