Журналистиката в България: Четвърта власт или първи провал. Със Силвия Великова от БНР – Канал 4, епизод 34. CritiCast

Гост на Жоро в днешния епизод на Criticast е Силвия Великова.

Силвия Великова е завършила българска филология, в СУ „Св. Климент Охридски“, след това учи известно време втора специалност – журналистика. Стажа си провежда в сутрешния блок на „Хоризонт“ – БНР, където по-късно печели конкурс и започва постоянна работа като репортер. Тя е водещ и редактор на предаването „Преди всички“ и продължава да е репортер, отразяващ случващото се в съдебната система.

Идеята на Жоро за този епизод е да проведе един разговор със Силвия Великова, който да освети тъмната страна на журналистиката в България. Целта му е да покаже на хората какво означава да имаш тази професия в страната си, да се опитваш да я развиваш честно, но в същото време да работиш и твориш в страна, в която медийната грамотност е изключително ниска.

Двамата ще се опитат да направят една красива и вълнуваща дисекция на журналистиката. Слушайте епизода и преценете дали се е получило.

Не пропускайте да чуете целия епизод!

Чуйте повече в епизода!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: