Упоритите гласове на Спаси Странджа – Канал 4, епиозод 35, EcoCast

Днес Ани ще ви срешне с Ремина и Йоана от „Спаси Странджа“.

„Спаси Странджа“ е организация, основана от 7 младежи, завърнали се от чужбина, за които Странджа и Синеморец са любими места. Заедно с много доброволци, подпомагащи дейността на организацията, те правят всичко, за да защитят природата на природен парк „Странджа” от застрояване.

В епизода ще чуете:

  • кои са Ремина и Йоана и каква е тяхната роля в организацията;
  • как се роди идеята за „Спаси Странджа“;
  • какви са целите на организацията;
  • как се намира консенсус между жители, строители и институции;
  • каква е мотивацията екипа и др.

Очаквайте скоро резултата от настоящия проект на организацията – късометражен филм, озаглавен „Визия за Синеморец”, който цели да покаже красотата на мястото чрез кратка история. А през 2023 г. ще можете да гледате и филма „С бетон на море“ („Някои кошмари лесно стават реалност. Достатъчно е да не правим нищо.“).

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: