Внимание! Съвременно изкуство – с Теди и Радо от Art and Culture Today -Канал 4, епизод 44 CultiCast

Защо едно обикновено бяло платно може да струва милиони? Можем ли да поставяме обективни оценки, когато говорим за съвременно изкуство? Какви са най-новите тенденции, които артистите следват? А може ли съвременното изкуство да провокира граждански процеси и да е социално ангажирано?

На тези и други въпроси е посветен днешният епизод на Culticast, в който Роберта ни среща с Теди и Радо – изкуствоведи и арт куратори, които познаваме най-вече като лицата от платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today!

Тримата се впускат в сложния и парадоксален свят на това, което наричаме „съвременно изкуство“, а епизодът ни отвежда още през темите за:

  • ролята на куратора в една изложба;
  • професията „изкуствовед“ и какво да правим след като завършим изкуствознание;
  • арт резиденциите и мобилността в изкуството;
  • най-новия проект на Art and Culture Today – мултижанровия форум за съвременно изкуство Wide Art, който предстои да завладее пространството на „Топлоцентрала“ на 18 март;
  • един несполучлив опит с ChatGPT.

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: