Дишай, България! И събирай разделно – Канал 4, епиозод 43, EcoCast

В този епизод на Ecocast гост на Ани и Киви е Данита Заричинова, която е част от екипа на сдружение “Зa Земята”.

За Данита е изключително важно преодоляването на кризата, причинена от пластмасата за еднократна употреба. В по-голям мащаб тя иска да работи за информирано и образовано общество, което прави осъзнати избори и което може да разчита на работещи институции и отговорен местен бизнес.

Сдружение “Зa Земята” е независима, неправителствена организация, обединяваща усилията на хора, решени да работят за създаване на природосъобразен и равнопоставен живот на нашата планета, който изключва експлоатацията на хората и природата.

В епизода ще чуете още:

  • каква е ролята на Данита в екипа на “Зa Земята”;
  • какъв е проблемът с (изгарянето на) отпадъците в България и как можем да се справим с него като граждани;
  • как общините могат да намалят отпадъка си;
  • какво представляват и кога се провеждат високопланински почиствания;
  • кой е против въвеждането на депозитна система;
  • за националното обединение за чист въздух “Дишай, България”

Данита споделя още за младежката група “Млади за Земята” и как можете да се включите в нея. А тук може да чуете и техния подкаст – https://mladi.zazemiata.org/.

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: