AUBGEKS

sCOOL финал – Канал 4, Журналистика на колела, еп. 6

Вижте видеото тук:

Слушайте ни тук:

sCOOL финал

Готини медии?

Да, има такива!

Националната интернет платформа sCOOL Media е доказателство за това.

Отвъд очевидно готиното име, проектът цели да помогне формирането на ново поколение репортери, давайки им трибуна за изява и набиране на опит още в гимназиален етап. Умелото различаване на факт от измислица, прилагането на критично мислене, анализирането и популяризирането на качествени медийни продукти, насърчаването и придържането към високи етични медийни стандарти – тези практики и ценности са в основата на дейността на sCOOL Media.

Мария Христова, Росен Разповов и Катерина Василева са три светли примера за това какво могат да постигнат младите хора, чието призвание е журналистиката, подкрепени от платформи като sCOOL Media.

Катерина Василева е журналистка в Свободна Европа от 2023 г. В момента изучава „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Интересува се от социални и политически теми, култура, медийна грамотност и права на жените.

Мария Христова е ученичка в 22 СЕУ „Георги С. Раковски“ с изучаване на испански и английски език. Мечтата ѝ е да събуди по-голяма активност в обществото ни и всеки един да почувства значимостта си в него.

Росен Разпопов е ученик в МГ „Акад. Кирил Попов” в град Пловдив. За него чрез sCOOL Media младите получават глас.

Очаква ви задълбочен разговор за техните успехи, сбъднати мечти, за това защо си заслужава да си свестен и да си журналист – не пропускайте епизод 6!

Можете да ни гледате и в YouTube канала ни Channel4Podcast.
Този епизод е от поредица в „Канал 4“, която е съфинансирана от Европейския съюз по програма „Европейски корпус за солидарност“.

Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Европейската комисия или програма Европейски корпус за солидарност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *