sCOOL финал – Канал 4, Журналистика на колела, еп. 6

Вижте видеото тук:

Слушайте ни тук:

sCOOL финал

Готини медии?

Да, има такива!

Националната интернет платформа sCOOL Media е доказателство за това.

Отвъд очевидно готиното име, проектът цели да помогне формирането на ново поколение репортери, давайки им трибуна за изява и набиране на опит още в гимназиален етап. Умелото различаване на факт от измислица, прилагането на критично мислене, анализирането и популяризирането на качествени медийни продукти, насърчаването и придържането към високи етични медийни стандарти – тези практики и ценности са в основата на дейността на sCOOL Media.

Мария Христова, Росен Разповов и Катерина Василева са три светли примера за това какво могат да постигнат младите хора, чието призвание е журналистиката, подкрепени от платформи като sCOOL Media.

Катерина Василева е журналистка в Свободна Европа от 2023 г. В момента изучава „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Интересува се от социални и политически теми, култура, медийна грамотност и права на жените.

Мария Христова е ученичка в 22 СЕУ „Георги С. Раковски“ с изучаване на испански и английски език. Мечтата ѝ е да събуди по-голяма активност в обществото ни и всеки един да почувства значимостта си в него.

Росен Разпопов е ученик в МГ „Акад. Кирил Попов” в град Пловдив. За него чрез sCOOL Media младите получават глас.

Очаква ви задълбочен разговор за техните успехи, сбъднати мечти, за това защо си заслужава да си свестен и да си журналист – не пропускайте епизод 6!

Можете да ни гледате и в YouTube канала ни Channel4Podcast.
Този епизод е от поредица в „Канал 4“, която е съфинансирана от Европейския съюз по програма „Европейски корпус за солидарност“.

Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Европейската комисия или програма Европейски корпус за солидарност.