БОДК – Кои са те? Е6

Колко от нас са дарявали кръв?

А колко са се нуждаели от кръвопреливане?

Знаете ли към кого можете да се обърнете в такава ситуация?Към БОДК! В шестия епизод на „Кои са те?” Влади и Ния ще ни запознаят с дейността на Българска организация за доброволно кръводаряване. За целта ни срещат със Стефка Попова-Лазарова – председател на организацията.

Предизвикателствата пред кръводаряването в България са свързани не само с липсата на информация, но и с търговията с кръв. Заедно ще дискутираме решение, което да създаде условия кръводаряването да бъде легитимно и достатъчно. Водеща роля в това има дейността на БОДК.

А защо кръвта няма аналог и е най-чистата форма на дарителство? Отговорът на тези и още много въпроси ще разберем в този епизод!

„Канал 4“ и рубриката „Кои са те?“ се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: