За Земята – Кои са те? Е8

Жителите на София свързват организацията с активното ѝ участие в сагата с инсинератора в центъра на града. Една от пословичните ѝ инициативи е ежегодно висопланинско почистване.

Името ѝ оставя предимно впечатлението, че се занимава само с опазването на околната среда, но в действителност разработва множество дейности, посветени на спазването на човешките права.

Под светлината на прожекторите застава „За Земята“! Жоро се срещна с Ива Димитрова – член на екипа „Икономическа справедливост“ към „За Земята“, за да научим повече за началото, развитието, предизвикателствата и настоящите дейности на организацията.

В епизода ще научите повече и за един от вълнуващите актуални проекти на „За Земята“. Той включва серия уебинари, посветени на теми като изразходване на публични средства, енергетика и енергийна бедност в България и транспортна свързаност. Повече информация ще намерите в сайта им и на страницата им във Facebook.

„Канал 4“ и рубриката „Кои са те?“ се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: