Нивото на сексуалното образование в България. Канал 4 S2E21 ActiCast

В днешния епизод на Acticast Ники ни среща с Николета Попкостадинова. Тя е журналист по образование и маркетолог по професия. През 2015 г. създава LoveGuide – платформа за сексуално и здравно образование, която развива и до днес. Там тийнейджърите могат да намерят почти всичко, което трябва да знаят за секса и интимните отношения. Николета има и успешен канал в YouTube с над 64 000 абонати и над 10 милиона гледания.

Двамата с Ники обсъждат:

  • платформата LoveGuide – защо е нужна и как се е родила идеята за нея;
  • защо в последните 15 години България оглавява всички негативни статистики, свързани със сексуалното здраве и образование на младите хора;
  • кои са най-разпространените митове за секса;
  • наивността и грешните ценностите, които споделят мъжете и жените.

Чуйте повече в епизод 21!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: