От Скаут до активен гражданин – Канал 4, епизод 37. ActiCast

Започваме 2023 година с епизод на Acticast, в който Ники ще ви запознае с Дамян Досев от Националната скаутска организация на България (НСОБ).

Дамян e част от НСОБ от 2007 г. В последните 7 години e доброволец в ежегодните лагери на организацията, поемайки отговорността на комендант или водач на мъжки подлагер. Повечето от задълженията му са свързани с поддържането на дисциплината и усвояването на основните принципи на бивакуването. Неговата цел е да предоставя възможност на колкото се може повече деца да изпитат скаутското приключение поне веднъж.

Екипът на НСОБ вярва, че младите хора се развиват най-много чрез поемането на отговорност, когато се „учат, докато правят”, работят в екип и поемат малки и добре премислени рискове.

В епизода ще разберете:

  • какво представлява скаутството;
  • какво означава да си скаут;
  • каква е структурата на НСОБ;
  • по какъв начин скаутството стимулира гражданския активизъм;
  • впечатленията на Ники от времето, когато той самият е бил скаут.

Не пропускайте да чуете целия епизод!

Чуйте повече в епизода!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: