CritiCastподкаст

България на младите – Канал 4, епизод 51. CritiCast

В този епизод Ния ще ви запознае с Антония Антова и Арно Пигелер от неправителствената организация „България на младите”.

Арно Пигелер основава „България на младите”, докато е ученик в 91. Немска езикова гимназия. Понастоящем учи икономика в университета „Йохан Волфганг Гьоте” във Франкфурт, но продължава да бъде ангажиран с дейността на организацията.

Антония Антова, която е част от екипа на „България на младите”, също завършва 91. НЕГ. В момента следва медицина, но продължава да бъде активна и в други сфери.

В епизода тримата ще засегнат теми като:

  • историята на „България на младите” – как един гимназиален клуб прераства в НПО и каква е целта му;
  • модел „Република България” – какво дават такъв тип симулации на младите хора;
  • какви кампании и събития организира „България на младите” и с какво допринасят за по-доброто бъдеще на младежите и държавата;
  • отговорността, която носим за изграждането на едно по-добро утре, и какво можем да дадем на страната си, преди да вземем от нея;
  • от какво имат нужда младите, за да изберат да се развиват в България, а не в чужбина.

Не пропускайте да чуете целия епизод!

Последвайте ни!

Facebook – https://cutt.ly/gha8PKS

Instagram – https://cutt.ly/pha4yEP

Канал 4 се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *