EKSNiya

Графитите – душата на един град – Канал 4, ВдъхновеНия, еп. 5

Вижте видеото тук:

Слушайте ни тук:

В новия епизод на „ВдъхновеНия” ви срещаме с човек, който превръща страстта си към графити изкуството в културната платформа за градски турове Sofia Graffiti Tour – запознайте се с Цветан Бизев!

Цветан завършва „Публична администрация“ в СУ, а след това European Studies в Университета в Маастрихт. Интересът му към графити изкуството започва още в тийнейджърските му години, а през 2016 г. основава Sofia Graffiti Tour, съсредоточавайки дейността на платформата върху т. нар. street art.

Ния и Цветан се впускат в теми като значението на градската среда за хората и за просперитета на един град, що е то „КвАРТал“ и как графити изкуството променя градския пейзаж в позитивна насока, за да стигнат до големи въпроси като спрей-вандализма, работата с държавни институции и необходимите промени в българските градове.

Не пропускайте да чуете повече за графити изкуството и Sofia Graffiti Tour в целия епизод!

Този епизод е от поредица в „Канал 4“, която е съфинансирана от Ервопейския съюз по програма „Европейски корпус за солидарност“.

Повече за възможностите за доброволчество в ЕС – https://europeansolidaritycorps.bg/.

Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Европейската комисия или програма Европейски корпус за солидарност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *