Графитите – душата на един град – Канал 4, ВдъхновеНия, еп. 5

Вижте видеото тук:

Слушайте ни тук:

В новия епизод на „ВдъхновеНия” ви срещаме с човек, който превръща страстта си към графити изкуството в културната платформа за градски турове Sofia Graffiti Tour – запознайте се с Цветан Бизев!

Цветан завършва „Публична администрация“ в СУ, а след това European Studies в Университета в Маастрихт. Интересът му към графити изкуството започва още в тийнейджърските му години, а през 2016 г. основава Sofia Graffiti Tour, съсредоточавайки дейността на платформата върху т. нар. street art.

Ния и Цветан се впускат в теми като значението на градската среда за хората и за просперитета на един град, що е то „КвАРТал“ и как графити изкуството променя градския пейзаж в позитивна насока, за да стигнат до големи въпроси като спрей-вандализма, работата с държавни институции и необходимите промени в българските градове.

Не пропускайте да чуете повече за графити изкуството и Sofia Graffiti Tour в целия епизод!

Този епизод е от поредица в „Канал 4“, която е съфинансирана от Ервопейския съюз по програма „Европейски корпус за солидарност“.

Повече за възможностите за доброволчество в ЕС – https://europeansolidaritycorps.bg/.

Цялата отговорност за съдържанието на публикуваните епизоди се носи от Фондация „Четиридесет и две“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че те отразяват официалното становище на Европейската комисия или програма Европейски корпус за солидарност.