CritiCastподкаст

Junior Achievement – Кои са те? Е3

В този епизод ще ви срещнем с една организация в сферата на образованието, която цели да подобри финансовата, бизнес и предприемаческата култура на младежите. За да постигне това, екипът предлага учебни материали, методическа подкрепа, организира различни конкурси, състезания и обучения.

Зпознайте се с Junior Achievement!

В края на октомври екипът ни имаше удоволствието да посети едно от най-големите събития на организация – Иновационния лагер! Там Ния се срещна с Диана Недева и Светослав Маноилов от Junior Achievement.

В епизода ще разберете повече за мисията на организацията, какви трудности среща и защо работата за нея е удовлетворяваща.

Ще чуете още и защо е важно в съвременния свят човек да бъде предприемчив, какви идеи на ученици са се превърнали в решения на актуални проблеми и има ли успешни български компании, стартирали от програмите на Junior Achievement.

„Канал 4“ и рубриката „Кои са те?“ се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *