Асоциация на Европейските журналисти АЕЖ – Кои са те? Е11

В епизод 11 на „Кои са те?“ ще ви представим Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ). Тонът на рубриката се променя осезаемо и навлизаме в теми, свързани с политическата сцена у нас, отговорността на журналистите, дезинформацията и дискредитирането на НПО сектора.

Жоро разговаря с Иван Радев – журналист с над 10 години практика зад гърба си, член на Управителния съвет на АЕЖ и ръководител на проекта „Медийна грамотност в класната стая“, и Мария Черешева – журналист с над 15-годишен опит в различни български и международни медии, един от основателите на АЕЖ.

В епизода ще чуете:

  • какво предприема АЕЖ по случая с кадрите от протеста срещу БФС;
  • защо е важно граждани и журналисти да подават сигнали и да търсят правата си, когато са потърпевши от физическо насилие;
  • каква отговорност носят журналистите и защо;
  • какви са последствия от високите нива на дезинформация в обществото;
  • повече за ролята на неправителствените организации, които често запълват вакуум, но в същото време са обект на очернящи кампании.

„Канал 4“ и рубриката „Кои са те?“ се реализира от изцяло младежки екип към Фондация „Четиридесет и две“ и с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg.

Проект „Мрежа от платформи за активно гражданство“ цели да подпомогне процеса по изграждането на умения за критично мислене сред младежите и да насърчи осъзнаването им като граждани с права и отговорности в обществото.

Чуйте ни тук: